Objavljeno: 06.02.2018 u 14:27 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Dodajte ovo u jutarnju kafu i bit ćete puni energije cijeli dan

Osim što ćete imati više energije tijekom dana, smanjit će vam se apetit pa nećete posezati za hranom toliko često – što je odlično ako planirate izgubiti višak kilograma

kafa-naslovna

Radi se o mješavini kokosovog ulja, kakaa i prirodnog šećernog alkohola (eritritol) kojeg zovu i zdravom zamjenom za klasični šećer. Svako jutro se žličica te smjese doda u vruću kafu. Oni koji su iskušali ovu metodu dobivanja energije kažu da zaista pomaže, otkriva portal mindbodygreen.com.

Inače, kakao je bogat željezom, bakrom, magnezijem, manganom, kalijem, fosforom, cinkom i selenom. Osim toga, kakao je namirnica koja ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane.

Uloga kokosovog ulja je usporavanje probave kofeina i smanjivanje neželjenog učinka kafe. Ono sadrži određene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju. Kombinacija kokosovog ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u tijelu i osigurava energiju koja je dugotrajnija i stabilnija.

Također, masne kiseline kakve su u kokosovom ulju smanjuju apetit i osjećaj gladi pa mogu doprinijeti gubitku suvišnih kilograma. Prema jednoj studiji, ljudi koji namirnice s takvim masnim kiselinama jedu za doručak, obično ručaju kasnije od onih koji nemaju takvu naviku.

Recept za tu mješavinu:

Sastojci:

šalica (od 2,5 dcl) omekšanog kokosovog ulja
šalica (od 2,5 dcl) kakaa
3 žličice eritritola

Postupak:

Sve sastojke dobro promiješajte, tako da smjesa bude glatka pa je stavite u staklenku i u hladnjak da postane čvrsta. Potom staklenku smjestite u ormarić pokraj kave i dodajte u jutarnju kafu – po jednu žličicu. Miješajte dok se ne otopi.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: