Objavljeno: 06.11.2014 u 11:35 | IT / Tech | Komentara:

“Flappy Bird” igrica dobila bosansku verziju, igra dobila fantastične ocjene od onih koji su je igrali

Da su ljudi u Bosni i Hercegovini kreativni i pametni dokazuje i ovaj primjer. Tim software stručnjaka iz Sarajeva, Vlado Tešanovic i Demir Blažević, napravili su igru u popularnom “Flappy Bird” stilu pod nazivom “The Pigo” – izgubljena pirana.

pigo-intro

Igrica bilježi odlične rezultate i za veoma kratko vrijeme, u samo nekoliko dana, dobila je priličan broj korisnika u skoro 40 zemalja širom svijeta, preko 1000 njih samo na Android platformi.

Glavni akter ove igrice kao što možete pretpostaviti je pirana, blago neurotična sa problemom kontrole bijesa, čiji je cilj pojesti što više ribe koje joj se nađu na putu u mutnim vodama Amazona.

Pigo u svom početnom, normalnom stanju smije jesti jedino male bijele ribice, ali naglo pomračenje uma dobija kada pojede crviće na kojima piše “slow” i tada smije jesti sve što mu se nađe na putu.

Svoju ovisnost o ribljem adrenalinu zadovoljava gutanjem crvića na kojima piše “speed”, što ga ubacuje u turbo mode gdje postaje veoma ranjiv i mora izbjegavati sve što mu se nađe na putu. No, to mu zauzvrat daje priliku da osvoji i dodatne bonus poene, ukoliko preživi taj ludi slalom.

Rezultat koji ostvarite u ovoj igri upisuje se na Google ili iOS top listu i možete vidjeti kako rangirate u odnosu na rezultate drugih igrača.

Na Google Play “prodavnici”, Pigo je ocijenjen ocjenom 4.6 od maksimalno 5 a na Apple iTunes “prodavnici” ocjenom 4+. Vjerujemo da će vas ova igrica dobro zabaviti, ali oprezno jer igra u svakom od nas može izazvati skrivenu piranu, nije nimalo lagana i svakako se ne preporučuje ljudima sa tankim živcima.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: