Objavljeno: 26.05.2019 u 10:11 | IT / Tech | Komentara:

Niste zadovoljno sa brzinom vašeg pametnog telefona? Iskoristite ove trikove da ga ubrzate

Samo nakon nekoliko mjececi upotrebe dešava se da mobilni urađaji gube na brzini, bez obzira na njihovu cijenu. Nasreću, postoje načini kako da izvedbu svog uređaja dovedete do optimalnog nivoa kada je riječ o brzini.

smartphone

Koristite aplikaciju za brisanje predmemorisanih podataka i skladišta

Aplikacija Files by Google za upravljanje datotekama je odličan način da poboljšate brzinu mobilnog telefona. Ne samo da analizira vaš telefon kako bi pronašla neiskorištene datoteke i aplikacije, već vam također omogućuje i jednostavan prijenos datoteka. Na tabu Storage (skladište) možete dobiti pregled količine prostora za pohranu na telefonu, kao i savjete o tome kako osloboditi prostor. Također ćete moći lako izbrisati iz datoteke podatke iz predmemorije aplikacija.

Onemogućite (ili deinstalirate) neželjene i beskorisne aplikacije

S obzirom na to da će određene aplikacije već biti na vašem telefonu, korisno je znati da ih možete onemogućiti ukoliko ih ne koristite. To možete učiniti pomoću taba Podešavanja > Aplikacija, gdje se nalaze sve aplikacije koje su instalirane na vašem telefonu. Kada pronađete aplikaciju koju ne prepoznajete jer je niste sami instalirali deinstalirajte je ili onemogućite.

Vodite računa o aplikacijama koje instalirate

Ukoliko koristite mobilni uređaj u svrhu zabave, onda vam je vjerovatno na telefonu pohranjeno jako puno aplikacija. Ponekad je teško izabrati samo one neophodnije, ali ukoliko vam je brzina bitna onda morate smanjiti broj aplikacija. Ono što je još bitnije jeste da pokušate instalirati lagane verzije aplikacija koje su vam potrebne kako ne bi došlo do preopterećenja koje usporava rad uređaja. Npr. ukoliko želite igrati igra na sreću na mobitelu, dovoljna vam je jedna aplikacija koja ih okuplja na jednom mjestu. Ono što je također bitno jeste kvalitetan software i interface jednostavnog dizajna. Prema recenzijama online casina, 888 Casino se izdvaja po broju igara ali i po tome što se software lako pokreće na svim uređajima.

Provjerite da li su vam instalirana najnovija ažuriranja

Obavezno povremeno provjerite je li vaš telefon ažuran jer većina proizvođača nastoji redovito ažurirati s različitim ispravcima i poboljšanjima. Google izdaje i mjesečna sigurnosna ažuriranja koja su ključna jer nude popravke sigurnosnih propusta. Kako biste vidjeli da je ažuriranje dostupno za vaš mobilni telefon, otvorite Podešavanja > O telefonu > Ažuriranje Sistema. Tamo ćete pronaći informaciju da li postoji ažuriranje na čekanju, te u slučaju da postoji, odmah pokrenite ažuriranje.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: