Objavljeno: 12.09.2016 u 20:24 | Crna Hronika | Komentara:

LELEK OCA NAD JEZEROM: Pronađena tijela oba dječaka! (FOTO)

Tijelo Stefana P., mlađeg od dvojice braće iz Rače koja su se udavila jučer na Srebrnom jezeru je izvučeno na obalu, a ubrzo potom locirano je i izvučeno tijelo starijeg brata Nikole.

otac-1

Foto: alo.rs

Tijela dječaka dovezena su čamcem i iznijeta na obalu Srebrnog jezera, a pronađena su između pet i deset metara od mesta gdje su se udavili.

Tijela je identifikovao otac dječaka, kome je pozlilo nakon što je vidio mrtve sinove na obali jezera. Stravičan prizor rasplakao je čak i ronioce Žandarmerije koji su od sinoć tragali za telima utopljenih dječaka.

Na dnu jezera, na mjestu gdje su pronađena tijela nalazi se tanak sloj mulja i rastinje, a ronioci Žandarmerije uspjeli su da pronađu dječake sonarom.

otac-2

Foto: alo.rs

Braća su se udavila jučer oko 15 sati u Srebrnom jezeru, kada su upali u vodu dok su se sa drugarima iz školskog fudbalskog kluba vozili na pedalini.

Jezero je satima pretraživano uz obalu sa suprotne strane od mjesta gdje su dječaci iznajmili pedalinu, a na obali se nalazila i policija. Oko 14 časova, ronioci su krenuli i uz pomoć sonara da traže tijela dječaka.

Otac dječaka, Aleksandar bez riječi i u suzama je posmatrao potragu.

otac-3

Foto: alo.rs

“Dječaci su bili na suprotnoj obali kada se začuo vrisak. Nisu zvali u pomoć, samo su vrištali, ali su bili predaleko i niko nije mogao da stigne do njih“, kažu očevici tragedije.

Vlasnici pedalina, kako za “Blic“ kažu iz okolnih radnji nisu iz Velikog Gradišta i otišli su kućama. Kako saznajemo, dječaci nisu imali pojaseve za spasavanje, a mjesto gdje su se udavili dubine je pet metara.

Potraga za tijelima dečaka je trajala sinoć do 20 časova, a nastavljena je jutros oko osam.

Neposredno prije tragedije desetorica dječaka iznajmila su dvije pedaline. Dok su se vozili u dubini, Stefan je pokušao sa jedne pedaline da pređe na drugu, kada se okliznuo i upao u vodu

Kako bi spasao starijeg brata, u jezero se odmah bacio i Nikola, ali nažalost, nijedan ni drugi nisu isplivali.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: