Objavljeno: 01.07.2017 u 11:46 | Zanimljivosti | Komentara:

Zbog trenutka nepažnje SIN MI JE POGINUO: Molim vas pazite na ovu stvar kada su djeca u blizini vode

Tog dana, moj sin je postao hrabriji nego inače. Bio je radoznao. Bio je samostalan. I u jednoj sekundi, naši životi su se promijenili, a njegov okončao. Noa je trebalo da tih dana napuni dvije godine, a rođendan nije dočekao.

Foto ilustracija: Pixabay

Foto ilustracija: Pixabay

Bio je to prvi dan naše selidbe. Majka mi je umrla tri mjeseca ranije, a mi smo se useljavali kod mog oca kako bismo mu pravili društvo, ali i uštedjeli malo novca. Otišla sam do kuhinje na par minuta i ostavila otvorena vrata. Par koraka od mene je Noa gledao televiziju i grickao suvo grožđe. Moj suprug je zajedno sa mojim ocem majstorisao u garaži.

Zadnja vrata vodila su direktno u dvorište i bazen. Noa je bešumno otvorio vrata za koja sam bila ubeđena da nikada ne bi mogao fizički da otvori. Kada sam ušetala u dnevnu sobu videla sam da ga nema pred televizorom i pretpostavila želi da se igramo žmurki.

- Noa! Gdje si? – pitala sam i dozivala, usput ga tražeći, uvjerena da se igramo. Ja sam pretraživala kuću, a moj suprug i otac tražili su ga u dvorištu. Par sekundi kasnije čula sam vrisak i pljusak vode. Moj suprug je skočio u bazen, a otac je pozvao Hitnu pomoć. Ja sam za to vrijeme ukočena i šokirana stajala u kuhinji. I dalje čujem glas svog oca koji se dere “U bazenu je! Dođavola! U bazenu je”.

Nikada mi do tog trenutka nije bilo na kraj pameti da je potrebna dodatna opreznost kada na istom mjestu imate i bazen i dijete. Svekrva me je upozoravala na to, a ja sam odmahivala glavom i govorila da se podrazumjeva da dijete nikad neće biti u dvorištu bez nadzora. Moja svekrva živi na Floridi gdje praktično svaka kuća ima bazen, i naslušala se priča o davljenju djece u njima. Ja sam, s druge strane, iz Nju Džerzija i nikada nisam imala pojma kakve sve opasnosti nosi bazen.

Nastavak na sljedećoj strani…

Sljedeća stranica

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: