Objavljeno: 02.07.2013 u 16:39 | Zanimljivosti | Komentara:

Video koji će vas oduševiti. Pogledajte šta može ova bebica!

bebe-plivaju-6-mjeseciBritanski naučnici su otkrili da plivanje, još od bebinog četvrtog mjeseca, može pomoći za održavanje ravnoteže i koordinacije u kasnijoj dobi.

Dok se mnogi boje da svoju bebu spuste u vodu, neki naučnici tvrde da bebe instinktivno bolje plivaju i rone od odraslih, jer do devetog meseca života refleksno zatvaraju disajne otvore kad se nađu pod vodom – inače bi se udavile i u majčinoj utrobi.

Osim zadovoljstva kojeg ćete priuštiti svojoj bebi, pomoći ćete pri razvoju refleksa. Smatra se da bebe, koje redovito plivaju, lakše i brže prohodaju. Postoje bazeni koji su namijenjeni isključivo bebama i njihovim roditeljima.

Video u prilogu je samo jedan od dokaza.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: