Objavljeno: 02.07.2013 u 11:06 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Upoznajte trogodišnju umjetnicu: Još uvijek ne govori, ali već prodaje slike

trogodisnja-umjetnica

Screenshot: YouTube/Iris Grace Paintings

Autizam joj je dijagnosticiran 2011., zbog čega teško komunicira s ljudima. Dio njene terapije uključuje i slikanje koje je brzo zavoljela, a na pojedinim slikama radi i po nekoliko sati.

“Autizam je u njenom slučaj stvorio stil slikanja koji nikada nisam vidjela kod djece njenih godina”, rekla je njezina majka Arabella Carter-Johnson i dodala: “Razumije boje i njihovu međusobnu interakciju. Presretna je kada izvadimo boje i to je uvijek raspoloži”:

Međutim, i roditelji su se iznenadili kada su naišli na pozitivne reakcije na njena djela.

“Kada je započela s terapijom bili smo oduševljeni njenim radovima, ali mi smo njeni roditelji i vjerujemo da je sve što napravi fantastično. No, mnogi su podjednako oduševljeni”, rekao je njen otac Peter-Jon koji je njene radove objavio na stranici na kojoj ih i uspješno prodaju.

Roditelji malene Iris trenutno traže sponzore kako bi mogli organizirati izložbu u studenom, a namjeravaju organizirati i aukciju. Zarađeni novac potrošit će na njenu terapiju.

iris-slika-1

Izvor: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: