Objavljeno: 04.08.2013 u 14:07 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Veliko prijateljstvo tinejdžera i 250 kilograma teške maze

DOK većina njegovih vršnjaka igra video igre i “visi” na Facebooku, Shandor Larenty zabavlja se na drukčiji način. On je krotitelj lavova.

Osamnaestogodišnjak razvio je poseban odnos s 250 kilograma teškim lavom Zavuom koji mu vjeruje i s vremenom mu je dopustio da ga mazi, grli i igra se s njim.

Štoviše, ovaj čudnovati par toliko je opušten da mu Shandor povremeno daje i masaže šapa.

“Odrastao sam radeći ovo, to je nešto što volim. Prijatelji misle da sam malo lud zato što se igram s odraslim lavom”, rekao je tinejdžer iz Oxfordshirea.

Kada je imao sam 13 mjeseci, Shandor se već igrao sa slonovima, a kada je s 11 godina prvi puta vidio geparda, rodila se njegova ljubav prema velikim mačkama.

“Velik broj lavova koji se ovdje nalaze, rodili su se kada sam se već počeo obučavati za krotitelja tako da smo zajedno odrasli. Međutim, Zavu je poseban lav, apsolutno me obožava i najbolji smo prijatelji. Velika je maza i uvijek želi biti u centru pažnje, a jednostavno obožava kad mu masiram šape”, dodaje Shandor koji trenutno živi u Južnoj Africi.

Sve što zna o divljim životinjama, naučio je od oca Alexa koji je na sina prenio sva svoja znanja o kroćenju lavova.

Iako je riječ o opasnim životinjama, Shandor se ne boji, ali je oprezan: “Lavovi su nevjerojatno moćni. Mužjak može težiti i do 250 kilograma i ima izuzetno duge zube koji vas mogu ozbiljno ozlijediti. Životinja me može napasti i ubiti, ali zahvaljujući očevim podukama, vjerojatnost da se takvo što dogodi, izuzetno je mala. Morate pokazati autoritet”.

Izvor: www.index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: