Objavljeno: 31.01.2018 u 14:09 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

UMRLA OD GRIPE NEKOLIKO MJESECI PRIJE VJENČANJA: ‘Strašno sam slaba i u bolovima, počela sam i povraćati. Pomoli se za mene’

Katherine Acton (47) iz Alabame preminula je nepuna 24 sata nakon što je svojoj osobnoj trenerici javila da je uplašena jer puno povraća i trpi užasne bolove.

smrt-gripa (1)

Njezina trenerica Brii Walker, s kojom je vježbala dva do tri puta tjedno kaže da je žena bila u odličnoj formi i dobrog zdravlja, redovito je vježbala i upravo bila u razdoblju odlučivanja koju će vjenčanicu izabrati za nadolazeće vjenčanje.

Njezina posljednja poruka

Acton je živjela sa svojim zaručnikom Chuckom, a imala je i dvojicu sinova (21 i 19). Tjedan dana prije smrti, poslala je poruku trenerici u kojoj je obavještava kako će preskočiti trening jer se ne osjeća dobro. Zatim joj je javila da su joj dijagnosticirali gripu. “Bila sam opet kod doktora. Prošle mi je noći bilo još gore. Ne znam kad ću se vratiti u teretanu, ali to vjerojatno neće biti ovaj tjedan. Strašno sam slaba i u bolovima, a sad sam počela i povraćati. Molim te, pomoli se za mene jer se jako bojim. Ovo je užasno”, pisalo je u posljednjoj poruci koju je pokojna uputila trenerici. Sljedeće jutro obavijestili su je kako je Acton umrla.

smrt-gripa (2)

Upozorenje liječnice

Svake godine, od gripe umre od 3300 do 49.000 ljudi, prema centrima za kontrolu bolesti i prevenciju. Više od 70 posto smrtnih slučajeva događa se među ljudima iznad 65 godina. Kombinacija ovosezonskog soja H3N2 i relativno neučinkovitog cjepiva ubila je već previše djece i odraslih koji se nisu smatrali osjetljivima. Ako virus gripe dođe u pluća, može uzrokovati potencijalno fatalnu plućnu infekciju. “Ako pijete antibiotike za upalu pluća, ali i dalje imate visoku temperaturu i ne osjećate se dobro, odmah idite liječniku. Ne odgađajte pregled!”, upozorava dr. Lina Evans za Daily Mail.

smrt-gripa (3)

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: