Objavljeno: 31.01.2018 u 14:18 | Bizarno, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Užasan eksperiment: Ljudskom spermom oplodili majmunicu?

ODUSTALI ZBOG MORALA: Nekoliko dana nakon rođenja hibrida, tvrdi Gordon Gallup, znanstvenike na Floridi počela je mučiti savjest pa su biće uspavali

krizanje-majmun-covjek (2)

Prije 100 godina znanstvenici su uspjeli križati čovjeka i majmuna, tvrdi evolucionarni psiholog Gordon Gallup koji je skovao i naziv ‘humanzee’ od engleskih riječi za čovjek i čimpanza (human + chimpanzee).

Gallup tvrdi da mu je njegov sveučilišni profesor, i sam ugledan znanstvenik, kazao kako su uspjeli križati dvije vrste u istraživačkom centru u Orange Parku na Floridi 20-ih godina prošlog stoljeća.

- Oplodili su čimpanzu s ljudskom spermom od anonimnog donora i tvrdili da je trudnoća rezultirala porodom. No, već za nekoliko dana ili tjedana počela su ih mučiti moralna i etička pitanja pa su biće eutanazirali – rekao je Gallup za The Sun.

Gordon Gallup inače je ugledni znanstvenik zaslužan za test ‘samoprepoznavanja’ pred ogledalom kojim je dokazao da primati prepoznaju vlastiti odraz. Njegov izraz ‘humanzee’ postao je popularan 70-ih kad je medijske stupce punila priča o čimpanzi Oliveru za koju su mnogi smatrali da je dijelom čovjek.

krizanje-majmun-covjek (3)

Oliver je imao ćelavu i pravilniju glavu od ostalih čimpanzi te je hodao uspravno na dvije noge zbog čega su mnogi bili uvjereni da je hibrid. DNK test 1996. konačno je utvrdio da je Oliver samo majmun.

Rus htio stvoriti hibridnog ratnika

Ruski znanstvenik Ilija Ivanovič Ivanov najpoznatiji je po pokušajima da stvori hibrida majmuna i čovjeka također 20-ih godina prošlog stoljeća. On je eksperimentirao s ljudskom spermom i ženkama čimpanza, ali niti jednu nije uspio oploditi.

Htio je stvoriti superiornog hibrida ratnika. Zbog svojih eksperimenata prvo je ostao bez posla, zatim su ga uhitili, a onda je 1930. prognan u egzil u Kazahstan na pet godina, ali je umro nakon tri i nikad se nije vratio kuću u Rusiju.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: