Objavljeno: 26.06.2016 u 11:38 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Samo je želio da upeca večeru sebi i svojoj porodici a onda ga je nešto OGROMNO povuklo ka vodi…

Zaprepastiće vas kada budete vidjeli koje još tajne krije velika rijeka Amazon. Amazon je rijeka koja ima razne vrste zastrašujućih i čudnih vrsta životinja. Neke od njih su toliko rijetke da o njima postoje samo glasine…

Arapaima (1)

Jedna od tih životinja je Arapaima, legendarna džinovska pirana. Iako su vrlo rijetka i povučena stvorenja, Arapaime su primjećene i ranije. Ljudi su ih viđali samo zato što su morale da izađu na površinu po vazduh, jer ne mogu da dišu pod vodom.

Ali ovaj čovjek uspjeo je da se susretne sa jednom. Uspjeo je da uhvati jednu DŽINOVSKU Arapaimu! Odjednom, njegov štap je počeo da se savija. Znao je da je samo jedno stvorenje dovoljno jako za to.

Ovaj mladić pokušava da je uhvati, ali riba nasilno reaguje, što može dovesti do povreda. Biće teško da se savlada…

Arapaima (2)

Isprva se ne može vidjeti koliko je stvorenje zapravo masivno, sve dok ne izroni…

Arapaima (3)

Riba se konačno smirila, tako da se može jasno vidjeti kako izgleda. To je u stvari praistorijska riba koja je ne samo velika, već i vrlo stara.

Arapaima (4)

Čak i sa 90kg, to je samo mala Arapaima. Ona je najveća slatkovodna riba na svijetu. Ovaj ribar ju je kasnije pustio nazad u vodu da otpliva slobodno.

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: