Objavljeno: 26.06.2016 u 12:21 | Zanimljivosti | Komentara:

GRAD BEZ ULICA: On ima 176 mostova, a jedino prevozno sredstvo su brodići. Nije Venecija! (VIDEO)

Mjesto je ispresijecano uskim kanalima, pa su jedino prevozno sredstvo brodići, što predstavlja jednu i jedinu veliku sličnost sa čuvenim italijanskim turističkim mjestom

kuca-brodici-holandija

U Holandiji postoji jedno mjesto u koje čim kročite imate osjećaj kao da ste došli u Veneciju, a ne na sjever planete Zemlje. Međutim, u pitanju je mjestašce Githorn, a ono što ga čini posebnim jeste da u tom gradu ne postoje ulice!

Mjesto je ispresijecano uskim kanalima, pa su jedino prevozno sredstvo brodići, što predstavlja jednu i jedinu veliku sličnost sa čuvenim italijanskim turističkim mjestom.

Oni koji žive u ovom mjestu kreću se pješice – prelazeći preko 176 mostova koliko ih ima u gradu, ili brodićima.

Githorn datira iz 1230. godine, odnosno 13. vijeka.

Na kanalima postoje pravila, baš kao i u normalnom saobraćaju. U gradu vlada tišina koju najčešće “remete” zvukovi ptica i motori na čamcima, međutim, rijetko ko se na takve zvukove žali!

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: