Objavljeno: 25.06.2016 u 10:35 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Porodica ove trudnice provela je 4 mjeseca pored njenog mrtvog tijela: Onda se desilo pravo čudo!

Sandra Pedro shvatila je da je u drugom stanju i otišla je kod doktora. Ova Portugalka živjela je u predjelu Bragadas već 8 godina, sa svojim sinom.

sandra-rudnica-smrt (1)

Doktori su je upozorili da postoji rizik od trudnoće zbog njene zdravstvene istorije jer je bolovala od upale pluća i imala je srčane probleme. Čak je jednom bila i u komi, a čak je izvadila i jedan bubreg zbog tumora. Ipak, imala je 37 godina i htela je da rizikuje i rodi dijete.

Onda je u februaru imala moždano krvarenje. Bila je na intenzivnoj njezi na ivici smrti. Njen sin ostao je u njoj.

Sandra je proglašena mrtvom 20. februara. Uradili su posljednji ehokardiogram i otkrili su nešto šokantno i sigurno prvo otkriće u Portugalu i u svijetu. Bebini vitalni znaci bili su pozitivni. Dječakovo srce je lupalo normalno i djelovalo je jako. Doktori nisu mogli da vjeruju.

sandra-rudnica-smrt (2)

Rezultati testa poslati su u bolnicu u Lisbon gdje je odlučeno i dogovoreno sa porodicom i ocem Mikaelom Angelom Fariom, da se nastavi trudnoća kako bi se obezbjedilo prirodno stanište za fetus.

Beživotna žena bila je na aparatima kako bi njeno tijelo funkcionisalo i kako bi se dijete spaslo. Bez sumnje je porodica bila pod stresom, gledajući svoju voljenu mrtvu svaki dan. Bilo je jako čudno to što je Sandra bila klinički mrtva, a ipak je bio život u njoj. I baš zato su ostali jaki.

Ona je praktično postala živi inkubator. Njeno tijelo obezbjedilo je dom za njenog sina, u kom je bio bezbjedan i mogao je da se razvija. Ipak, bio je to zadatak od 24 sata dnevno za 80 ljudi u bolnici koji su morali da održe njeno tijelo živim.

sandra-rudnica-smrt (3)

I onda se desilo. 107 dana kasnije, prevremeno je rođena beba. Njegovi vitalni znaci bili su impresivni.

Kada su bili sigurni da je beba zdrava, isključili su sparate i Sandrino tijelo predato je porodici kako bi posljednji put rekli “Zbogom”.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: