Objavljeno: 17.03.2017 u 20:56 | Zanimljivosti | Komentara:

Mislite da ste pametni? Probajte da rešite KONTROLNI ZA 8. RAZRED IZ 1912. GODINE i možda doživite RUŽNO IZNENAĐENJE

Šta danas znamo u mnogome se razlikuje od onoga u šta smo vjerovali prije više od jednog vijeka. Najbolji dokaz za to je test iz 1912. godine kakav su rješavali đaci 8. razreda u jednoj školi u Kentakiju. Pokušajte da ga riješite i uvjerićete se i sami koliko se toga samo u nauci promijenilo.

test-skola

Riječ je o autentičnom testu koji su polagali trinaestogodišnji đaci jedne škole u Kentakiju i koji bi danas mogao da se podvede pod nešto kao provjera opšte kulture jer sadrži pitanja iz istorije, nauke, gramatike, geografije…

Originalni test nije imao više odgovora već su oni naknadno dodati kako bi se neka pitanja prilagodila savremenom svijetu. Ipak, najveći broj ljudi danas kontrolni smatra uznemirujuće teškim. Manje od jednog procenta odraslih Amerikanaca može da odgovori na sva pitanja tačno.

Provjerite da li ste svi bolji od ovog prosjeka!

Close

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: