Objavljeno: 18.03.2017 u 10:35 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Ostrvo smrti: Zlatne zmije hvataju ptice u letu i momentalno ih ubijaju otrovom (VIDEO)

Prilazak ovom ostrvu, koje se nalazi nedaleko od obale Brazila, vojska je strogo zabranila, a kada čujete njegovo ime odmah će vam postati i jasno – zašto.

zlatna-zmija-brazil

Ilja Keimada je ostrvo poznato i kao „Ostrvo zmija“ i najpoznatije je mjesto kojim „vlada“ jedna, endemska životinjska vrsta – jedna od najotrovnijih zmija na svijetu.

Ostrvo se nalazi na 32 kilometra od obale Sao Paula u Brazilu, a procjenjuje da na njemu živi oko 4.000 primjeraka najsmrtonosnijih zmija na svijetu Bothrops insularis, što je najveća koncentracija ove vrste gmizavaca na jednom mjestu.

Ove Zlatne zmije hvataju ptice u letu i momentalno ih ubijaju otrovom. Brazilske vlasti su zabranile obilazak ostrva jer su turisti i avanturisti nepromišljeno dolazili i izlagali se opasnostima. Danas pristup ima samo nekoliko naučnika.

Zvanično, na ovom ostrvu na svakih 75 kvadratnih metara postoji jedna zmija, dok postoje priče da ih ima na svaki kvadratni metar.

Lovokradice, naravno, takođe obilaze ovo opasno mjesto, jer cijena ovih otrovnica na crnom tržištu dostiže i 30.000 dolara.

Otrov zlatnih zmija je čak pet puta jači od otrova drugih zmija i može da sprži ljudsko meso.

Izvor: vestinet.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: