Objavljeno: 09.09.2016 u 8:38 | Vijesti | Komentara:

VELIKA TUGA U SELU: Polila se benzinom i zapalila kad je čula da joj muž ima karcinom

Uprkos naporima doktora izgubila bitku za zivot.

muz-karcinom

Stojanka Simic (49) iz sela Babanovci kod Prnjavora podlegla je opekotinama koje je prošle sedmice zadobila kada se polila benzinom i zapalila u svojoj kuci.

Uprkos naporima ljekarskih ekipa, Simic je u ponedjeljak navecer izgubila bitku za život i jucer je sahranjena na lokalnom groblju u Babanovcima. Ispratili su je rodbina, prijatelji i neutješni suprug Milan Maric, koji je otkrio da se Stojanka zapalila nakon što je doznala da je on obolio od karcinoma, što je pokušavao da sakrije od nje.

- Sjedili smo tog dana i pili kafu, Stojanka mi je prigovorila da su do nje doprle price o mojoj bolesti – karcinomu. Pitala me je krijem li od nje istinu, znajuci da, kako mi je govorila, bez mene više ne bi imala snage da živi. Nakon što je procitala ljekarske nalaze, prema kojima moram da odstranim tanko crijevo, naglo je skocila i razbila dvije šoljice o zid – prisjetio ae Maric.

On kaže da je Stojanka nakon toga otišla u šupu, gdje se polila mješavinom benzina i ulja za motornu pilu.

- Ni slutio nisam da se u šupi polila benzinom. Cim se vratila, kresnula je upaljacem, koji je zgrabila sa stola. Na moje zaprepaštenje, pocela je živa da gori! Gasio sam je uz pomoc cebadi i krpa. Spasavao sam joj lice i prsa. Onda mi je rekla da joj gore noge i ljekari su konstatovali opekotine na skoro 60 posto tijela. Sve sam ucinio da je spasim… – izjavio je Milan, koji je i sam zadobio opekotine po rukama dok je gasio vatru.

Stojanka i Milan živjeli su sedam godina zajedno. Ona je rodom iz Teslica, a on iz Kneževa, i u Babanovce su se doselili prije cetiri mjeseca. Tu su kupili kucu, koju su renovirali i na imanju su uzgajali životinje i sadili baštu. Stojanka je radila kao njegovateljica starih i iznemoglih osoba i iza nje su ostala dva sina i kcerka iz prvog braka, dok sa Milanom nije imala djece.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: