Objavljeno: 08.09.2016 u 13:14 | Vijesti | Komentara:

VANREDNO U GRČKOJ: Na Zakintosu tornado, bujice nosile ljude u Solunu (VIDEO)

U oblastima Soluna i Peloponeza u Grčkoj proglašeno je vanredna situacija zbog velikih poplava koje su izazvale dvodnevne obilne kiše, prenose grčki mediji.

Kako je javila agencija ANA, na sastanku u gradu Kalamata kojem je prisustvovala vladina delegacija juče je odlučeno da se proglase vanredne mjere.

Do sada su život u poplavama izgubile četiri osobe, a jedna se vodi kao nestala.

Spasioci su uspjeli da izvuku iz bujice 24 ljudi u Solunu, a 29 osoba je spaseno u gradu Lakoniji i 21 u mestu Mesinija, navodi ANA.

Poplavama je pogođeno i odmaralište kod Soluna – Agia Triada u kome ljetuju i srpski turisti.

Poplave izazvane jakom kišom pogodile su i druge dijelove južnog Peloponeza, kao i okolinu Soluna na sjeveru Grčke.

Štete i poziva za pomoć ima i iz drugih krajeva Peloponeza i sa obližnjeg ostrva Zakintos, u Jonskom moru, koje je pogodilo i nekoliko tornada, čupajući drveće i rušeći krovove kuća. Na Zakintosu su veliki problemi na putevima i prekidi u snabdevanju strujom i telekomunikacijama.

Izvor: mondo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: