Objavljeno: 17.09.2013 u 13:58 | Svijet | Komentara:

Šokantna prevara na Medicini

leoVillani_1_600853S1

Leo Villan bio je obični neprimjetni ćelavi računovođa s velikim naočalama u uredu Medicinske škole na Sveučilišta u državi Massachusetts. Godišnje je zarađivao nekih 46 tisuća dolara, no, iako je živio od tako skromnih prihoda, Leo si je znao priušti – vozio je Porsche, kupovao je slike Salvadora Dalia, sagradio je u veliku kuću. To nije moglo proći nezamijećeno, pa su uslijedila pitanja – od kuda?

No, samozatajni Leo odgovarao – Dobio sam bogato naslijeđe. No, uskoro se otkrilo da razlog njegovog raskošnog života nije “bogata teta” nego je razlog vrlo prozaičan – Leo Villan je naprosto krao od uplata osiguranja Medicaid te je u pet godina na svoj račun stavio čak 3,4 milijuna dolara.

Kako javlja Boston Globe, to bi mogla biti najveća krađa u državnoj upravi u posljednjih deset godina. Gotovo savršeni zločin i neprimjetnog Lea ne bi ni otkrili, da mu se nije dogodio peh – poginuo je u prosincu prošle godine te su kod preuzimanja njegovog posla primijetili “financijske nepravilnosti” odnosno da je Villan stvorio fiktivnu tvrtku na čiji račun je prebacivao državna sredstva.

Izvor: www.jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: