Objavljeno: 22.12.2013 u 11:04 | Svijet | Komentara:

JEZIVO: Dvojica UN ‘mirovnjaka’ peku crnog dječaka u Somaliji

dvojica-un-mirovnjaka-peku-djecaka

Dva belgijska UN “mirovnjaka” veselo peku crnog dječaka na vatri, tijekom “humanitarne misije” u Somaliji 1993. godine. Imena su im Kurt Coelus i Claude Baert, a bili su dio “Unified Task Force” (UNITAF) koje predvode SAD, piše The Bosnia Times.

Multinacionalne snage su od 5. prosinca 1992. do 4. svibnja 1993. godine u Somaliji bile zadužene za provođenje rezolucije Vijeća sigurnosti br. 794: “da se stvori zaštićena zona za obavljanje humanitarne operacije u južnom dijelu Somalije.”

Njih dvojica su oslobođeni od strane vojnog suda u Briselu zbog “nedostatka dokaza” i presuda je glasila: da je incident bio “oblik igranja bez nasilja.”  Incident je dobio minimalnu pokrivenost u američkim medijima, a belgijski list, koji je prvi objavio ovu stravičnu fotografiju, dobio je prijetnje bombama za koje se ispostavilo da potječu od čovjeka koji posjeduje lokalni bar “S Isusom je lakše”, u koji navraća vojno osoblje, uključujući i spomenuta dvojica “mirovnjaka”.

Izvor: Dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: