Objavljeno: 15.08.2016 u 11:24 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Starica nalazila ljubavnike preko oglasa, pa ih drogirala i pljačkala

Penzionerka iz Poljske izvedena je pred sud pod optužbom da je drogirala i pljačkala usamljene vršnjake koje je pronalazila u ljubavnim oglasima, piše u utorak BBC.

starac-i-starica

Osamdesetogodišnja baka ubacila je tablete za spavanje u hranu 79-godišnjeg starca i dok je on spavao pokrala sav novac i druge dragocjenosti.

Ranije je devet puta osuđena za krađu i prevaru.

Janina M. prozvana je “bakom pljačkašicom” i u zatvor bi mogla na 20 godina. Unatoč dokazima, negirala je krivnju pred sudom u Brzeskom, na jugu Poljske, navodi BBC. Tužitelj ju je opisao kao, na prvi pogled, finu damu, mršavu, uvijek lijepo našminkanu i dotjeranu.

Nakon što je zadobila povjerenje 78-godišnjaka, pozvao ju je u svoju kuću u selu Szczurow, blizu Brzeskog. Tužitelji kažu da mu je u hranu ubacila lorazepam, lijek protiv tjeskobe koji izaziva spavanje. Kada je utonuo u san, ukrala mu je novac, prstenje i mobitel vrijedne oko 2000 dolara.

Tužitelj je poljskim medijima rekao da ni u snu ne bi mogao pomisliti da bi takva dama mogla počiniti takva kaznena djela. Janina je osumnjičena da je tako “obradila” još jednog djeda u središnjoj Poljskoj i ukrala mu vrijednosti.

Dokazi koje je prikupila policija ukazuju da je baka istom tehnikom pokrala cijeli niz usamljenih vršnjaka.

Izvor: fokus.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: