Objavljeno: 15.08.2016 u 12:49 | Vijesti | Komentara:

DANIJEL SE OBJESIO JER SU GA DRUGARI MUČILI: Kad je policija pročitala oproštajno pismo, privela je SVE PROFESORE!

Trinaestogodišnji dječak Danijel Ficpatrik sa Long Ajlenda oduzeo je sebi život u četvrtak, zbog maltretiranja školskih drugova koje više nije mogao da izdrži. U oproštajnom pismu koji je tinejdžer ostavio navodi da su ga njegovi drugovi iz Katoličke akademije “Sveti anđeli” nazivali pogrdnim imenima i nisu željeli da komuniciraju sa njim.

djecak-daniel-1

- Predajem se – napisao je u tom pismu, naglašavajući da ni profesori u toj školi nisu reagovali na njihovo nasilje, govoreći mu da će “sve biti u redu”.

Danijelovi roditelji smatraju da je škola bila dužna da odreguje na stvari koje su se dešavale njihovom djetetu.

– Smatrao je da je cijela škola znala šta mu se dešava, ali su mu se svi smijali iza leđa. Osjećao se poniženo – kažu roditelji koji su u četvrtak pronašli Danijela obješenog u porodičnom domu.

Dječakov otac postavio je na svoj profil na Fejsbuku video, u kome izražava zahvanost za sve riječi utjehe koje su mu pružili nepozanti ljudi, a sa ciljem da se ni jednom roditelju više ne desi da zbog vršnjačkog nasilja sahrani svoje dijete.

Policija je privela profesore kako bi otkrila da li su oni zaista znali za nasilje.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: