Objavljeno: 10.02.2016 u 13:04 | Vijesti | Komentara:

SRPKINJA KOJA SE UDALA ZA ŠEIKA: “Moj brak je super, sve je sjajno, samo…“

Jelena bin Drai nekadašnja je missica iz Srbije, a danas uspješna poslovna žena u Dubaiju udata za tamošnjeg šeika Saeeda bin Draija.

seik-foto

U intervjuu za beogradski Blic, Jelena je ispričala kako joj je suprug najveći oslonac u životu te je sigurna kako je ona jedina žena u njegovom životu jer, iako bi po tamošnjem zakonu njen šeik mogao imati više žena, on je u braku samo sa poznatom Srpkinjom.

‘Sretna sam što ga imam. Više od decenije podržava sve ono što ja želim i čini me sretnom, a to je, između ostalog, humanitarni rad. Nikad mi nije rekao ‘ne’ kad sam ga tražila novac. Kao i Arapi generalno’, izjavila je Jelena kroz smijeh.

O svom humanitarnom radu skromno govori. Kaže kako onaj koji daje ne treba se time hvaliti, a sve što radi to čini iz srca, prenosi Blic.

‘Ne pravim razliku između Srbije ili bilo koje druge zemlje kad je riječ o humanitarnom radu. Moja djeca potiču iz mješovitog braka, od majke pravoslavke-kršćanke te oca muslimana tako da za mene u tom smislu ne postoji nikakva granica što se tiče vjere, religije, kulture, boje kože i nacionalnosti’, kaže Jelena koja u budućnosti želi još više pomagati onima kojima je to potrebno.

Inače, Jelena je prije 13 godina odselila u Dubai gdje se zaljubila u Saeeda bin Draija, sina nekadašnjeg ministra protokola. Zajedno imaju troje djece, kćerku Asju te sinove Hamdana i Hilala.

Prije nekoliko mjeseci u intervjuu za Hello, Jelena je komentarisala kako joj i nakon svih tih godina života u Emiratima nedostaje rodna Srbija.

‘U Srbiji su moji korijeni, moja krv, ali dom mi je ovdje, tu gdje su mi suprug i djeca. Rodni Žabalj, nažalost, ne posjećujem često kao nekad. Sa troje djece vrlo mi je zahtjevno putovati pa moji roditelji i najbliži prijatelji dolaze u Dubai dva ili tri puta godišnje. Moj brat i njegova supruga također žive u Emiratima’, izjavila je tada.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: