Objavljeno: 17.05.2018 u 15:47 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Šok: U kapelici našao čak 37 lijesova, u njima su bila i djeca

Njemačka: ‘Mala, ruševna kapelica bila je ispunjena prašnjavim ljesovima i osušenim vijencima. ‘Godinama proučavam povijest i starost crkvi, ali nikada nisam vidio ništa slično’, kaže muškarac koji ih je našao

kovcezi

U njemačkom selu Deensenu u Donjoj Saskoj jedan je muškarac u kapeli pronašao 37 lijesova. Lijesovi su bili poslagani na klupe, a među mrtvim tijelima odraslih bila u i ona četvero djece. Muškarac koji proučava povijest crkvi u malim seoskim mjestima naišao je na kapelu u Deensenu. Bila je u ruševinama, obrasla grmljem. Pogledao je kroz prozor i vidio ljesove.

- Jedva sam došao do kapele, morao sam raskrčiti grmlje. Na prozorima su bile rešetke, a kad sam pogledao kroz prozor, gotovo sam se onesvijestio od šoka. Cijela unutrašnjost male kapele je bila ispunjena prašnjavim ljesovima i osušenim vijencima. Godinama proučavam povijest i starost crkvi, ali nikada nisam vidio ništa slično – rekao je muškarac, prenosi Fenix Magazin.

Načelnik Deensena, Hans-Dieter Ullmann (67) je objasnio kako je kapela zapravo mauzolej plemićke obitelji, odnosno vitezova od Campea. Tamo su ih pokapali od 1874. godine, a posljednji lijes je tamo položen prije 60 godina. Posljednji potomak obitelji je mauzolej darovao seoskoj zajednici koja nije znala što bi s njim.

- Sedamdesetih godina se razmatralo da se svi lijesovi s mrtvim tijelima pokopaju na javnom groblju, ali se od toga odustalo zbog troškova. U selu nitko nije želio brinuti o mauzoleju pa je on s vremenom pao u zaborav – objasnio je Ullmann.

Zaboravljeni čini se nisu pokojnici jer posljednji vijenac kojeg je vjerojatno član obitelji ostavio na oltaru u mauzoleju datira iz 2016. godine.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: