Objavljeno: 08.06.2016 u 12:54 | Vijesti | Komentara:

ŠOK IZ BEOGRADA: 13-godišnja djevojčica ostala trudna, a otac i ginekolog se zaprepastili kada su čuli ko je otac djeteta!

BEOGRAD – U kategorijI “maloljetničke trudnoće“, Srbija se nažalost svrstava u svjetski vrh. Djevojčice od 12, 13, 14 godina sve češće ostaju u drugom stanju upravo zbog neinformisanosti, i lošoj brizi o reproduktivnom zdravlju. Samim tim stradaju najviše djeičja mladost i njihova budućnost.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Saznalo se za slučaj da je učenica od 13 godina ostala u drugom stanju. Proporcije pravog horora postale su poznate pošto ona nije znala da objasni ko je otac djeteta.

Poslije iscrpnog razgovora sa djevojčicom, otac i ginekolog su došli do saznanja o strašnoj igri koja je trenutno popularna među tinejdžerima u Srbiji.

– Kćerka se žalila na bolove u stomaku. Otišla je kod ljekara, ispostavilo se da je trudna, pa je upućena na ginekološki pregled.

Kada smo je pitali kako se to desilo i ko je otac djeteta, samo je odmahivala glavom – rekao je zabrinuti otac, i dodao da je njegova kćerka na kraju priznala da među vršnjacima postoji jedna aktuelna “igra”, i da je ona učestvovala u njoj.

Takozvana “punjena kokoška” je “igra” u kojoj učestvuje pet dječaka i pet djevojčica. Oni se nalaze u stanu nekog od njih, onog čiji roditelji neće biti tu cijelo veče. Djevojčica koja bude izabrana treba da zadovolji svih pet dječaka, a ako ne uspije, onda mora da “plati kaznu” – da bude njihova “žrtva” sa kojom će svi oni imati sek*ualne odnose, jedan za drugim.

– Ja sam u šoku. Ona ne zna ko je otac djeteta, jer su svi dječaci imali se*s sa njom. Navodno tinejdžeri pikiraju prazan stan, pa kada odu nečiji roditelji negdje okupe se i igraju ovu strašnu igru, koja mora da se zaustavi – rekao je zabrinuti otac koji ne zna šta će da radi, i kome da se obrati.

Sociolog Ratko Božović kaže da je porodica potpuno propala, da nije ni tradicionalna ni moderna, i da djeca nikada nisu vodila ovoliko raskalašan život.

– Sve im je dostupno, jer roditelji rade od jutra do sutra. Ovo je definitivno društvo u kojem vlada haos, bezakonje, morala nema. Ljudi se uče bezobrazluku, jer se i kroz rijalitije podstiče sve: nasilje, se*s, živi se danas i ne razmišlja o sutra. Ono što se ne smije zanemariti je da u Srbiji ima puno nepismenih, a od nepismenih djeca ne mogu da budu drastično drugačija – rekao je Božović, i dodao da više nema zdravog odrastanja.

Psiholog Aleksandar Šibul smatra da je ovaj problem uzeo velike razmjere zbog uticaja grupe i niskog samopoštovanja.

– Djeca nisu emotivno ispunjena. Porodica im nije dala dobar primjer, hoće da se dokažu i misle da ukoliko pristanu na sve što se od njih traži, vršnjaci će ih tada prihvatiti. Među djecom vlada velika nesigurnost, a zbog nje dolazi do sličnih problema. Uvijek će postojati takve osobe u društvu, to je slično kao i sa pros*itucijom, koja je u društvu otkad je svijeta i vijeka. Možda bi rješenju problema pomogao preventivni rad, priča o sek*ualnosti –rekao je Šibul, koji se složio sa Božovićem da je djeci danas sve dostupno, i da samo jednim klikom dolaze do por*ića.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: