Objavljeno: 16.04.2017 u 20:11 | Aktualno, Vijesti | Komentara:

SNIJEG I U GRADOVIMA U SRIJEDU I ČETVRTAK: Stiže naglo zahlađenje! RHMZ UPOZORAVA NA PADAVINE!

Kod nas će danas biti oblačno i hladnije, mjestimično sa kišom, na jugu i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a na visokim planinama i sa snijegom. Poslije podne u sjevernim, uveče i tokom noći i u centralnim krajevima očekuje se prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Vjetar će biti umjeren, povremeno i jak, sjeverozapadni, jutarnja temperatura od 7 do 11, najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.

snijeg

Upozorenje RHMZ

Od utorka, 18. aprila do petka 21. aprila očekuju lokalno obilne padavine, naročito u srijedu kada će u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima zemlje pasti između 20 i 40 milimetara kiše za 24 sata, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U utorak ujutru u centralnim i južnim krajevima očekuje se mjestimično slab mraz i temperatura od minus dva do nule.Od utorka u brdsko-planinskim predjelima snijeg, na visinama iznad 800 metara stvaranje snježnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, navodi RHMZ. U ponedjeljak, 17. aprila biti pretežno oblačno i svježe, na sjeveru uglavnom suho, u ostalim krajevima ponegdje slaba kiša, na planinama slab snijeg.

“Prestanak i slabljenje padavina možemo da očekujemo oko 22. aprila, kada će temperature početi da rastu. Ipak, u subotu u nedjelju ujutru nas čeka jutarnji mraz. Proljećne temperature od 24. aprila, kada će biti iznad 20 stepeni“, najavljuje poznati meteorolog.

Ipak, on je dodao da će promjenljivo vrijeme se zadržati sve do maja, kada će povremeno biti kratkotrajnih kiša i manjih zahlađenja.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: