Objavljeno: 29.11.2016 u 8:02 | Crna Hronika, Vijesti | Komentara:

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO REGIJU: Evo ko je kriv za smrt dječaka!

Ljekari u Loznici pravili greške prilikom liječenja dječaka Radenka Nikodinovića (8) iz sela Kozjak i odgovorni su za njegovu smrt! Ovo tvrdi Cvetko Marić, advokat koji brani Dobrivoja Bojanića, ortopeda osumnjičenog da je nesavjesno liječio djhečaka. Marić je priznao da njegov klijent snosi odgovornost za smrt dječaka, ali tvrdi da su krivi i ljekari koji su tokom kobnih nedjelju dana učestvovali u njegovom liječenju, piše alo.rs

dobrivoje

Prema Marićevim riječima, na osnovu dosadašnjeg toka istage može da se zaključi da su loznički ljekari pravili loše procjene u ovom slučaju i da nisu prepoznali koliko je ozbiljno zdravstveno stanje dječaka.

– Prema izjavama koje su lekari dali na saslušanju, može se zaključiti da su oni donosili pogrešne odluke tokom prvih dana liječenja malog Radenka Nikodinovića. Cijeli taj proces trajao je predugo, dijete je išlo od ljekara do ljekara, gubilo se dragoceijno vrijeme. Jednostavno, doktori nisu uspjeli da na vrijeme prepoznaju veoma ozbiljnu komplikaciju, koja je kasnije dovela do smrti dječaka – rekao je Marić za “Informer“.

Na pitanje da li to znači i da on sam smatra da je njegov klijent Dobrivoje Bojanić ipak nesavjesno liječio Radenka, Marić otvoreno kaže:

– Iako svi upiru prst u mog klijenta, doktora Bojanića, na osnovu dosadašnjih izjava može se zaključliti i da su njegove kolege odgovorne podjednako koliko i on! Naime, pedijatri u Loznici u pauzi između dvije kontrole kod dr Bojanića nisu primijetili pogoršanje stanja i infekciju, objašnjava advokat Cvetko Marić.

On tvrdi da će, iako je gotovo nemoguće predvidjeti ishod suđenja, na kraju ipak više ljekara snositi odgovornost za nesavjesno liječenje dječaka.

– Ovo je jedno od komplikovanijih suđnja kojima sam prisustvovao, a i sam slučaj je dovoljno težak sam po sebi, jer je dijete izgubilo život. Dosta svjedoka je uključeno u istragu, ima previše dokumentacije, izvještaja, vještačenja…Ovdje definitivno nije odgovoran samo jedan čovjek i mislim da će svaki ljekar koji je direktno učestvovao u liječenju pokojnog Radenka odgovarati za svoj udio – dodao je Marić.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: