Objavljeno: 20.05.2015 u 10:51 | Regija, Vijesti | Komentara:

SEZONSKI RADNIK UPOZORAVA: Evo gdje smještaju ‘sezonce’: U smrdljive, vlažne, uništene hotele! (FOTO)

‘Taj smrad kad sam ušao, to vam ne mogu opisati’, kazuje nam 32-godišnjak koji već dugi niz godina radi kao sezonski kuhar, ali na ovakvu situaciju, kaže, nikad nije naišao.

smjestaj-naslovna2

Derutan Hotel Zadar na zadarskom Boriku postao je dom sezonskih radnika hotela Falkensteiner. Prostorije pune plijesni, stari i vlažni madraci razbacani svugdje po hotelu. Smeće, počupane instalacije, zabarikadirana vrata, nedostatak brava, žbuka s propalog stropa nasred hotela… Opisuje nam i fotografijama dokazuje, kuhar, stanje hotela u kojem je trebao boraviti narednih četiri, pet mjeseci, dok traje sezona.

Taj smrad kad sam ušao, to vam ne mogu opisati”, kazuje nam 32-godišnjak koji već dugi niz godina radi kao sezonski kuhar, ali na ovakvu situaciju, kaže, nikad nije naišao.

Zadar

Radio sam tu svega nekoliko dana i dobio otkaz, odnosno, to se ne može nazvati otkazom jer me nisu ni prijavili. Otkaz je uslijedio nakon što sam zatražio da mi nađu bolji smještaj koji su mi i obećali”, govori nam kuhar objašnjavajući kako su neki radnici smješteni u drvene kućice gdje je i on trebao završiti po obećanju, a drugi pak u ovom “hotelu”.

Da stvar bude gora, ovaj 32-godišnjak završio je na ovom poslu Zadru nakon što je napustio sezonski posao u Novom Vinodolskom gdje su ga smjestili u, kako kaže, rupu. “Zamislite, ja dolazim u Zadar, pregovaram o poslu, pokazujem im slike tog strašnog smještaja iz Novog Vinodolskog, oni mi obećaju da je kod njih nema nečeg takvog, da ću u drvenu kućicu sa svim normalnim životnim uvjetima, i onda smjeste me u ono leglo vlage i bolesti”, kazuje nam kuhar još uvijek stresen zbog svega što mu se dogodilo otkako je 20. ožujka krenuo “u sezonu”. “Tu u Zadru prijavili su me na jedan dan, a potom, nakon moje žalbe na smještaj, upitali da potpišem otkaz jer kao nisam došao na posao”, u nevjerici dodaje ovu nebulozu poslodavca.

Novi Vinodolski

Ove sezone okušao sam se na četiri različita mjesta”, možete li vjerovati pita nas ovaj mladić i objašnjava kako prijava tijekom sezone je samo san. “Ma kakva prijava”, smije se i sam svojoj naivnosti.

Prvo sam došao kao kuhar u Trogir. Nisu me prijavili. Pitao sam šefa, privatnika hoće li me prijaviti, a on mi je rekao da neće, ali da ja radim kao da sam prijavljen. Smijeh… I otišao sam nakon tri dana. Potom završavam u “Novi spa hotelu” u Novom Vinodolskom”, prepričava težak početak sezone.

U Novom Vinodolskom zgrožen sam bio smještajem. Smrad, gljivice, vlaga… Strava, a smo dvije minute od našeg smještaja je luksuzni hotel s pet zvjezdica za koji sam radio”, prepričava 32-godišnji kuhar.

Nisam odustao. Nakon ova dva neuspjela pokušaja, završavam u Zadru, a čuli ste kako je to završilo. Obećali su mi dobar smještaj, a taj dobar smještaj je ovo što možete vidjeti na fotografijama”, kazuje on.

Sad sam na četvrtom mjestu”, kaže nam mladi kuhar koji se nada da će ova sezona na kraju ipak biti uspješna za njega. Dodao je i kako je Zavodu za zapošljavanje poslao iste fotografije kao i nama kako bi upozorio da ne šalju radnike na ta mjesta, jer uvjeti su ponižavajući.

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: