Objavljeno: 13.10.2016 u 16:00 | Vijesti | Komentara:

SASLUŠAN ORTOPED IZ LOZNICE: Ovo je rekao o smrti dječaka (8)!

Doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped lozničke bolnice, koga su roditelji preminulog Radenka optužili za dječakovu smrt, saslušan je jučer u policiji u Loznici, gdje je negirao odgovornost za smrt djeteta.

radenko

- Bojanić je saslušan u svojstvu građanina, a ispitivanje je obavljao dežurni tužilac. Kako nezvanično saznajemo, doktor Bojanić je pokušao da objasni da nije bilo propusta u njegovom radu i zbrinjavanju malog Radenka – saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.

- Uradio sam sve po protokolu i kako praksa nalaže – naveo je ortoped.

Bojanića je saslušao tužilac iz Šapca u lozničkoj stanici policije.

Inače, doktor je po objavljenoj vijesti da je dječak preminuo sa porodicom napustio Loznicu. On je otišao u Beograd gdje ga je policija i dobila telefonom.

Podsjetimo, Radenko je polomio ruku 1. oktobra, prilikom pada sa tobogana, poslije čega mu je stavljen gips u bolnici u Loznici. Ruka je počela da mu otiče, a roditelji su nekoliko puta išli kod ljekara koji ih je vraćao kući.

Prebačen je u Institut za majku i dijete u Beogradu, ali je preminuo u subotu 8. oktobra, od posljedica sepse.

Zbog smrti osmogodišnjeg dječaka je smijenjena v.d. direktora Opšte bolnice u Loznici dr Mira Vučetić kao i dosadašnji načelnik ortopedije dr Nikola Patričić. Odluke o razrješenju donio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar nakon što je inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da su napravljeni brojni propusti u liječenju dječaka. Radenko je jučer sahranjen.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: