Objavljeno: 23.08.2013 u 8:49 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Platio kaznu u kovanicama: Čak 18 radnika banke brojali novac čitav dan!

platio-kaznu-kovanicama

Čak 18 radnika banke u Kunmingu u Kini osam je sati brojalo 5.000 juana u novčićima od 1 jiao-a (0,1 juan), a sve to mogu zahvaliti istinski ogorčenom Kinezu koji je morao platiti kaznu za fizički napad.

Prošle godine je žena prezimena Wu sa svojim suprugom jela juhu od rezanaca u restoranu napadača. Iz nepoznatih razloga došlo je prvo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između gostiju i vlasnika.

Supružnici Wu izvukli su deblji kraj u sukobu sa razjarenim vlasnikom, gospođa Wu završila je sa potresom mozga, a njen suprug sa tri slomljena rebra. Tužili su vlasnika restorana sa kojim su se sukobili i sudski dobili presudu prema kojoj im je napadač morao isplatiti odštetu u iznosu od 68.000 juana (11.000 dolara).

Veći iznos kazne napadač je uredno platio u novčanicama, a posljednji dio od 10.000 juana (1.600 dolara) platio je sa osam vreća kovanica. Nakon isplate supružnici Wu odlučili su položiti pola novca isplaćenog u kovanicama na banku, možete zamisliti oduševljenje radnika te iste banke kada su vidjeli količinu kovanica koju moraju prebrojati.

Njih 18 brojalo je i slagalo kovanice cijeli radni dan. Ono što ih treba zabrinjavati jest da supružnici Wu još negdje imaju polovicu novca isplaćenog u kovanicama. Bankovnim radnicima ostaje nada da će to potrošiti, a ne deponovati u banku i tako im priuštiti još osam sati mukotrpnog prebrojavanja novčića.

 

Izvor: bh-index.com / B92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: