Objavljeno: 25.04.2016 u 18:59 | Vijesti | Komentara:

OVO NAS SVE ZANIMA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Prvi maj!

Snijeg krajem aprila dao je povoda građanima naše zemlje da posumnjaju u lijep i vedar Prvi maj, a ako je suditi prema podacima FHMZ-a šanse za lijep praznik su vrlo male.

prvi-maj-ilustracija

Početak posljednje sedmice aprila počeo je sa snijegom i kišom, a slično će se nastaviti u narednim danima sa manjom pauzom u utorak kada ćemo svjedočiti i sunčanim intervalima. Poslije podne se očekuje postepeno naoblačenje sa zapada koje će u noći na srijedu usloviti slabe pljuskove u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i rijetko na sjeveru zemlje.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom između -6 i -1, na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura kretat će se između 2 i 6, na jugu zemlje od 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni.

Četvrtog dana sedmice očekuje se oblačno vrijeme, a može pasti i malo kiše. Najniža jutarnja temperatura bit će između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu do 20 stepeni.

Posljednji dan radne sedmice bit će ispraćen jačom kišom koja će prestati padati poslije podne. Najniža jutarnja temperatura kretat će se između 5 i 10, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16 stepeni.

Temperature će nastaviti sa rastom i u narednim danima, ali padavine neće prestati bez obzira da li se radilo o blagom i jačem intenzitetu.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda do 4. maja očekuje se stabilnije i toplije vrijeme sa malom količinom padavina. Jutarnje temperature u Bosni kretat će se od 9 do 14, a u Hercegovini od 11 do 15 stepeni, dok će dnevni maksimum u Bosni dostizati vrijednosti do 26, a u Hercegovini i do 28 stepeni.

Prvog maja se očekuje tmurno vrijeme sa kišom u prijepodnevnim satima. Padavine će biti značajnije u sjevernom dijelu zemlje dok će u ostatku BiH padati slabija kiša. Razvedravanje se očekuje poslijepodne, ali uz niske temperature.

Dnevna temperatura zraka iznosit će najvjerovatnije od 7 do 13, na jugu do 17 stepeni Celzijusa

Izvor: klix.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: