Objavljeno: 22.06.2016 u 14:04 | Vijesti | Komentara:

Otac objavio srceparajuću fotografiju tek rođene kćerke sa majkom koja umire!

Tridesetsedmogodišnja Sarah Cunningham doživjela je napad uzrokovan preeklampsijom kada se vraćala kući s posla. Uspjeli su je dovesti do bolnice i porodila se, a nakon toga je izgubila svijest i više se nije probudila.

kcerka-majka-1

Slomljeni otac Steve Elsby “stisnuo je zube“ i odlučio napraviti posljednju i jedinu fotografiju majke i kćerke. Smjestio je Sam u naručje majke koja je ležala priključena na aparate za održavanje na životu i fotografisao ih.

Steve je preko noći postao samohrani otac i udovac. Sa svim izazovima suočavao se sam i tako već pet godina.

“To mi je pomoglo jer je bol potisnuta. Morao sam brinuti o tom malom biću. Morao sam se boriti za starateljstvo jer Sarah i ja nismo bili vjenčani, ali uspio sam“, prisjetio se Steve.

No, tu nije bio kraj njegovim mukama. Kada je doveo Sam u bolnicu s čudnim lomom kostiju, optužen je za zlostavljanje. Opet je uslijedila borba za dokazivanje i onda je utvrđeno da njegova kćerka ima bolest krhkih kostiju.

“Nikada neće upoznati svoju majku, ali ta fotografija joj daje nešto i pomaže da prevaziđe teška vremena kao što je Dan majki. Može vidjeti svoju majku kako je drži u naručju. To je nešto što sam uradio odmah nakon što su mi rekli kakva je situacija. Medicinsko osoblje je bilo zaista ljubazno“, istakao je Steve.

Sam sada ima pet godina i krenula je u školu, a Steve ističe da je sretan čovjek uprkos svemu. Poručio je svim samohranim roditeljima da se ne plaše i da se ne stide tražiti pomoć.

“Savjeti drugih roditelja su dobri i dobro ih je slušati. Također, opustite se i uživajte jer sve prođe veoma brzo“, poručio je Steve.

Izvor: klix.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: