Objavljeno: 04.10.2015 u 18:14 | Vijesti | Komentara:

NEVJEROVATNA PROGNOZA: Prvi snijeg ove godine u naše krajeve stiže…

Jedna od popularnijih stranica, Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, za vremensku prognozu na ovim prostorima pod naslovom ‘Stiže li prvo ozbiljnije zahlađenje u Europu???’ napisala je da bi sredinom ovog mjeseca na našim prostorima moglo biti prilično hladno, sa temperaturama ispod 0 stepeni…

snijeg-usporeni-snimak

Jak anticiklonalni block nad Skandinavijom i prodor Arktičkog zraka nad sjeveroistok, istok, sjever i dio središnje Europe prema ovom scenariju dao bi prvi snijeg i niske temperature ovim spomenutim dijelovima Europe.

Međutim prema sredini mjeseca hladan zrak bi došao i do naših krajeva što bi moglo uzrokovati i neprimjereno niske temperature i prve mrazeve i u nizinama.

Sve je ovo za sada neslužbeno, i nemojte ovo uzimati kao nešto 100% točno. Za sada je točnost ovakvog scenarija između 30% i 50%, što bi značilo da su promjene u prognozama itekako moguće.

prognoza-snijeg

Sve će biti jasnije tokom narednih dana…

Izvor: zivotnimagazin.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: