Objavljeno: 23.07.2013 u 18:44 | Vijesti | Komentara:

Nakon ovoga ćete promijeniti mišljenje o bananama

slika-banane

Banane sadrže tri prirodna šećera – saharozu, fruktozu i glukozu u kombinaciji s vlaknima i daju tijelu energiju.

Istraživanja su pokazala da konzumacija dvije banane daje dovoljno energije za naporan 90-minutni trening. Stoga nije čudo da je banana voće broj jedan kod vodećih svjetskih sportaša, piše The Quoted Posts.

No banana ima i druge hranjive tvari i vrijednosti koje mogu pomoći i kod raznih stanja ili bolesti.

Depresija

Depresija je bolest modernog doba i puno ljudi svakodnevno se bori s njom. Možete se puno bolje osjećati ako pojedete bananu triptofan, vrstu bjelančevine koju tijelo pretvara u serotonin, a on pak poboljšava raspoloženje i općenito se osjećamo sretniji.

PMS

Ako imate problema s PMS-om, pojedite bananu zbog vitamina B6 koji sadrži. On regulira razinu glukoze u krvi koja utječe na raspoloženje čovjeka.

Anemija

Banane također imaju i visoku razina željeza koji potiče proizvodnju hemoglobina. Ako ste anemični, neka vam banane redovno budu na meniju.

Krvni tlak

Ovo jedinstveno tropsko voće izrazito je bogato kalijem, a sadrži malo soli, što ga čini savršenim u borbi protiv krvnog tlaka. Američka Food and Drug Administration čak je i službeno objavila da je banana dobar saveznik u borbi protiv krvnog tlaka i moždanog udara.

Zatvor

Zbog bogatstva vlaknima, banana pomaže i kod problema s probavom.

Mamurluk

Nakon noći partijanja i mamurluka uzmite bananu s mlijekom i medom. Banana će umiriti želudac, a med balansirati razinu šećera u krvi.

Ugriz komarca

Prije nego što na ubod komarca nanesete kremu, probajte s prirodnim lijekom, odnosno korom banane. Otečeno područje natrljajte unutarnjom strane kore od banane.

Rashlađenje

U mnogim kulturama banana se smatra voćem koje rashlađuje. Tako trudnice na Tajlandu jedu banane kako bi se dijete rodilo s normalnom tjelesnom temperaturom.

Izvor: Tportal.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: