Objavljeno: 02.09.2013 u 21:43 | BiH, Vijesti | Komentara:

Hotel Bristol Sarajevo drugu godinu zaredom osvojio prestižnog “Oskara turizma”

Facade-600

Hotel Bristol Sarajevo je drugu godinu zaredom proglašen ,,Vodećim hotelom u Bosni i Hercegovini“  na svečanoj ceremoniji svjetskog takmičenja „World Travel Awards Europa 2013“, koja je održana u subotu, 31. augusta 2013.

Dvadeseta godišnjica takmičenja „World Travel Awards 2013“ (WTA)  održana je u luksuznom hotelu Cornelia Diamond Golf Resort & Spa u Antaliji u prisustvu velikog broja turističkih predstavnika i medija iz cjelog svijeta. Ponovnom dodjelom ove svjetske nagrade, koja je poznata i kao „Oskar turizma“, internacionalni turistički profesionalci kontinuirano odaju  priznanje hotelu Bristol Sarajevo za ispunjenje njihovih visokih  zahtjeva u pogledu inovativnosti i izvrsnosti u pružanju usluga.

Uz sve nagrade koje smo osvojili u posljednje vrijeme, vrlo smo ponosni što smo drugu godinu zaredom dobili priznanje “Vodeći hotel u Bosni i Hercegovini“. Za nas je to ujedno nagrada za veliki trud koji je uložio tim hotela Bristol kako bi poboljšao svoje proizvode i usluge. Nastojimo da našu ponudu unaprijedimo  inovativnim konceptima koji prije nisu viđeni u Sarajevu. Tokom ljetnih mjeseci pet dana u sedmici smo organizirali noći roštilja na našoj ljetnoj terasi The Brasserie i ponudili svim gostima najfinija jela od mesa i morskih plodova, što je rezultiralo izuzetnim uspjehom u lokalnoj zajednici. U narednim mjesecima ćemo pokrenuti interaktivni displej u našem salonu Divanhana, prezentirajući običaje bosanske kulture, sa željom da gostima i posjetiteljima ponudimo što bolji uvid u bogatu tradiciju ove zemlje. Od otvaranja 2011. hotel Bristol je stekao veliki ugled u gradu Sarajevu kao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija “– istakao je Kai Behrens, generalni direktor hotela Bristol Sarajevo.

Svjetska organizacija World Travel Awards podržava, potiče i razvija putničku i turističku industriju na globalnom nivou kroz svoj program nagrada i nadahnjuje svoje nagrađene hotele da  održe visoku razinu usluga koje nude. Danas, WTA nagrade su postale priznate kao zaštitni znak u svrhu pronalaženja i nagrađivanja kompanija koje pružaju vrhunsku uslugu klijentima.

Hotel Bristol Sarajevo je jedini internacionalni hotel u Bosni i Hercegovini kojim upravlja međunarodna hotelska grupacija Shaza Hotels. Shaza Hotels je nezavisni hotelski operator hotela sa pet zvjezdica, čiji rad podržavaju prestižni partneri poput lanca Kempinski Hotels. Shaza Hotels je članica Global Hotel Alliance. GHA je najveća svjetska alijansa nezavisnih hotelskih brendova. GHA koristi zajedničku tehnološku platformu kako bi svojim članicama stvorila  dodatne prihode i uštede . Zajednički program lojalnosti, GHA Discovery, sa više od tri miliona članova, nudi korisnicima prednosti i priznanja u svim GHA hotelima. GHA obuhvata preko 330 visokorangiranih i luksuznih  hotela sa više od 75 000 soba u 57  zemalja svijeta.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: