Objavljeno: 01.09.2013 u 14:28 | Aktualno, Featured, Vijesti | Komentara:

Medicinska sestra pronašla 1.000 eura i vratila suprugu preminule žene

Aleksandra-GlisanovicAleksandra Glišanović (35), medicinska sestra u bijeljinskoj bolnici ‘Sveti vračevi’, na djelu je pokazala ljudskost i poštenje pošto je nedavno, nakon što je u jednoj kutiji lijekova pronašla kovertu sa 1.000 eura, odmah pozvala Fikreta Pašalića (78) i vratila mu novac koji je među lijekovima ostavila njegova supruga Samila prije nego što je preminula!

Ovaj nesvakidašnji gest ostavio je bez riječi samog Fikreta, ali i rukovodioce bijeljinske bolnice koji nameravaju da nagrade Aleksandru za iskazani profesionalizam, pišu Nezavisne novine.

Samila Pašalić preminula je za vrijeme liječenja u banji u 71. godini života, poslije duge i teške bolesti.

Fikret Pašalić je nakon toga dvije kese pune lijekova koje je Samila koristila spakovao i odnio u bijeljinsku bolnicu, sa željom da tako pomogne toj zdravstvenoj ustanovi i pacijentima kojima su takvi lijekovi potrebni.

Izvor: MOJportal

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: