Objavljeno: 26.06.2013 u 12:49 | Regija, Vijesti | Komentara:

Google: Srbija bez Vojvodine i Kosova!

google-srbija

Na Internet stranici “Google Analytics” postavljena je geografska karta na kojoj je Srbija prikazana bez svoje dvije pokrajine – Kosova i Metohije i Vojvodine!

Kada uđete na internet stranicu “Google Analyticss” i pritom želite da otvorite stranicu Srbija, pojaviće se geografska karta na kojoj nema Kosova i Vojvodine.

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže za portal Telegraf.rs da je riječ o “skandaloznoj provokaciji”.

- Postavljanje mape Srbije na Google bez Vojvodine i Kosova je skandal i provokacija Srbije, na koju ćemo znati da odreagujemo. Ovo nije prvi put da se srećemo sa sličnim provokacijama – kaže premijer.

Ministar građevine i urbanizma u Vladi Velimir Ilić kaže da ovakva provokacija ne zaslužuje komentar.

- Slika Srbije bez Vojvodine i Kosova je obična provokacija! Nju je postavio neko ko očigledno ne misli dobro našoj zemlji. Vojvodina je u Srbiji i srpska to svako zna, a kome to treba da potura ovakve stvari, stvarno ne znam – kaže Ilić.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović je rekla da joj se nimalo ne dopada vijest da je Srbija prikazana bez njene dve pokrajine.

- Ta vijest prosto nije realna. Politika Vlade i državnog vrha je jasna, a to je da je Srbija jedinstvena – kategorična je Mihajlovićeva.

Izvor: Telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: