Objavljeno: 12.09.2016 u 10:56 | Regija, Vijesti | Komentara:

GINEKOLOZI OSTALI U ŠOKU: Splićanka u bolnicu došla zbog snažnih bolova u leđima pa završila u rađaonici!

Kad je žena u 30-im godinama nedavno došla u splitsku bolnicu na Križinama i požalila se na snažne bolove u predjelu leđa i bubrega, dežurni liječnici su pomislili kako ima bubrežne kolike (grčevite bolove) i poslali je na UZV pregled. Liječnik koji je obavio taj UZV pregled ostao je zapanjen.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Naime, nije ni u snu mogao očekivati da je žena, koja se žalila na bol u leđima i u predjelu bubrega – u stvari trudna, odnosno da je porod jako blizu, zbog čega se ova priča može svrstati u skupinu “da čovjek ne povjeruje”, svojstvenu nekim društvima u kojima je odlazak liječniku rijetkost.

Dežurnom liječniku nije preostalo ništa drugo nego uputiti šokiranu ženu na ginekologiju, gdje se uskoro i porodila. Zaista je nevjerojatno kako tijekom svih devet mjeseci trudnoće žena nije znala da je trudna.

No, kako Slobodna Dalmacija doznaje od osobe koja radi na Klinici za ženske bolesti i porode (ginekologija) KBC-a Split, a koja je željela ostati anonimna, ovakvi i slični slučajevi i nisu toliko rijetki! Prema izvoru Slobodne, barem jednom u dva mjeseca na Ginekologiju dođe žena koja je trudna, a da to uopće nije ni znala.

Tako je nedavno na Ginekologiju došla gojaznija žena koja se žalila na bolove i molila da je pregledaju. Liječnici su, naravno, obavili pregled UZV-om i tijekom pregleda ustanovili da je i ona trudna. Štoviše, ustanovili su i da ima iscjedak smeđe boje neugodnog mirisa, poznatiji u ginekologiji kao mekonij, tj. prva stolica djeteta koje samo što se nije rodilo. Pacijentica nije mogla doći sebi od iznenađenja te je nakon pregleda završila u rađaoni, gdje je nakon nekoliko sati rodila zdravo dijete.

Znamo li simptome trudnoće (debljanje, mučnina, neprospavane noći…), logično se postavlja pitanje kako naše “junakinje” nisu znale da su trudne?

- To ih i ja pitam kada dođu kod mene na pregled i tek tada utvrde da su trudne. Dobro, u ranoj trudnoći još i mogu razumjeti da žena ne mora znati da je trudna, ali u kasnijem stadiju trudnoće to ni meni nije jasno! Kako ne mogu osjetiti živo dijete u svojoj utrobi, pogotovo ako su već imale iskustva u prijašnjoj trudnoći. Dijete staro 20 tjedana trebalo bi se micati u majčinoj utrobi i ona bi to micanje morala jasno osjetiti, a uz to bi se morala i nadebljati – kazuje poznati splitski ginekolog dr. Robert Vulić.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: