Objavljeno: 03.02.2017 u 11:40 | Svijet, Vijesti | Komentara:

FUDBALER UZEO PRAVDU U SVOJE RUKE: Vozač (20) prošao na crveno i usmrtio mu suprugu. Pronašao ga je i…

Fabio di Lelo, fudbaler iz Kjetija i Roberta Smarđijasi bili su savršen par. Nedavno vjenčani par uživao je veliko poštovanje okoline, a njihovi profili na društvenim mrežama svjedočili su o velikoj ljubavi.

fabio-di-lelo-roberto-smardijasi-foto-fejsbuk

Sreća, međutim, nije dugo trajala. Jedne vrele večeri u julu Roberta je odlučila da s posla ode u posjetu majci. Nikada nije stigla.

Sjela je na skuter i krenula glavnim putem, ali nije otišla dalje od prve raskrsnice. Na nju je naletio 20-godišnji Italo Delisa, koji je projurio kroz crveno svjetlo na semaforu u Fijat Puntu. Nesrećna žena preminula je nekoliko minuta nakon nesreće jer su povrede bile preteške. Imala je samo 34 godine.

Policija i tužilaštvo nisu imali težak zadatak. Snimci uličnih kamera i očevici potvrdili su da je vozač kriv, pa je u novembru Delisa optužen za ubistvo. Suđenje je trebalo da počne ovih dana, ali se nikada neće održati.

Za Fabija je cijeli proces trajao predugo. Stoga je odlučio da uzme pravdu u svoje ruke. Prvog dana februara odlučio se na konkretan potez. Mladića koji je usmrtio njegovu dragu sačekao je ispred jednog kafića u centru grada. Prišao mu je usred dana, rekao nekoliko riječi i ispalio tri hica u stomak iz pištolja. Ubio ga je na mjestu.

Fabio je zatim nazvao svog najboljeg prijatelja i rekao šta je uradio. Zatim je otišao na grob supruge, oprostio se s njom, ostavio pištolj na grobu i otišao da se preda policiji.

Istog dana je na Fejsbuku objavio fotografiju mrtve supruge sa porukom “Pravda za Robertu”. Kao naslovnu fotografiju postavio je scenu iz kultnog filma “Gladijator” u kojoj se Rasel Krou vraća kući i tamo zatiče pobijenu svoju porodicu.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: