Objavljeno: 01.02.2017 u 18:36 | Vijesti | Komentara:

EVO ŠTA NAS ČEKA: Vremenska prognoza za cijeli februar!

Objavljena je vremenska prognoza za mjesec februar. Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, početkom mjeseca jutarnje temperature kretat će se između -10 i -4 oC u Bosni, a u Hercegovini od -1 do 4 oC. Najviše dnevne temperature kretat će se između 1 i 6 oC u Bosni, a u Hercegovini između 7 i 12 oC.

foto-prognoza

Novi mjesec (februar) donijet će i promjenu vremenske slike u Bosni i Hercegovini. Frontalni poremećaj uslovit će povećanje jutarnjih i dnevnih temperatura zraka, ali i nestabilno vrijeme praćeno kišom u nižim predjelima i snijegom na planinama. Snijeg je u jutarnjim satima moguć i u centralnim područjima. Jače padavine očekuju se na u Hercegovini. Padavine će oslabiti tokom sedmice, a za vikend su moguće jedino na jugu zemlje.

Temperature zraka kretat će se između -2 i 5 oC u Bosni, a u Hercegovini 8 oC. Najviše dnevne temperature kretat će se između 5 i 10 oC na području Bosne, a u Hercegovini i do oC stepeni.

Od 6. februara pa do kraja prognoziranog perioda, prema prognostičkim kartama očekujemo nestabilno vrijeme za izraženijim padavinama 6., 7. i 8. februara. Padavine će na jugu zemlje biti u obliku kiše, a snijeg osim na planinama očekujemo u centralnim i zapadnim područjima. Padavine su moguće i za dane vikenda 11. i 12. februara.

Maksimalne temperature zraka u ovom periodu kretat će se od -2 do 10 stepeni, saopćeno je iz FHMZ-a.

Izvor: n1info.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: