Objavljeno: 16.05.2014 u 17:05 | BiH | Komentara:

Slovenija uputila pomoć BiH: Stižu helikopter i čamci za spašavanje s posadom

osbih_helikopter_AA

Helikopter Oružanih snaga Republike Slovenije i četiri čamca, od kojih dva motorna i dva obična, s ekipom za spašavanje s ukupno 12 osoba, doći će danas u poslijepodnevnim satima u Bosnu i Hercegovinu kao potpora Vlade Slovenije građanima u poplavljenim područjima, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) u Ambasadi Republike Slovenije u BiH.

Vlada Republike Slovenije, kako je rečeno, u narednih nekoliko sati okončat će cjelokupan postupak formalno-pravnog odlučivanja nakon čega će helikopter i čamci biti upućeni u BiH.

Iz Kriznog štaba BiH, kako je naglašeno u Ambasadi Republike Slovenije, zatražili su pomoć još jednog, policijskog helikoptera koji je osposobljen za noćno letenje. Očekuje se kako će i taj helikopter u toku poslijepodneva stići u BiH. U toku je angažiranje ekipa, s obzirom na to da svaku letjelicu moraju opsluživati po dvije ekipe.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: