Objavljeno: 16.05.2014 u 20:14 | BiH, Vijesti | Komentara:

Pomoć stiže sa svih strana: Pokrenuti inostrani fondovi za BiH

poplave

Poplave koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Pomoć stiže sa svih strana, a pokrenuti su i fondovi za doniranje novca ugroženima.

Na stranici Gofundme.com danas je pokrenuta akcija, a trenutno je prikupljeno više od 8.000 dolara. Cilj je prikupiti najmanje 20.000 dolara.

“Molimo vas da donirate koliko god možete, čak 1 dolar, jer bilo koji iznos će biti od velike pomoći ljudima u Bosni koji su raseljeni iz svojih domova. Donirani novac će biti prebačen u Crveni krst Federacije Bosne i Hercegovine i koristiti će se posebno za posljedice poplava”, navodi se na stranici fonda.

Sa ciljem prikupljanja novca za BiH, pokrenuta je i stranicaJustadollarforbih.com, a prema informacijama na ovoj stranici do sada je prikupljeno više od 1.000 dolara. Navodi se da će sav novac biti iskorišten za kupovinu hrane, vode i drugih potrepština. 

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: