Objavljeno: 18.05.2014 u 11:15 | BiH | Komentara:

FOTO: U BiH stigao specijalni britanski tim za slučajeve poplava

Britanska_pomoc1

Specijalni tim za odgovor u slučajevima poplava iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji je dio britanskog Međunarodnog tima za potrage i spašavanje, stigao je sinoć u Bosnu i Hercegovinu kako bi pomogli u situaciji karastrofe na nivou cijele države.

Tim koji sačinjavaju 33 pripadnika vatrogasne službe je u potpunosti samoodrživ, specijaliziran za potragu i spašavanje u slučajevima poplava. Opremljeni su sa 4 motorna čamca, pumpama i opremom za spašavanje.

Tim je odmah krenuo za Tuzlu odakle će dalje biti upućen na lokacije na kojima je najviše potreban.

Ovaj tim čini britanski kontingent koji je dio većeg tima upućenog u Bosnu i Hercegovinu u sklopu odgovora Mehanizma civilne zaštite Evropske unije na vanrednu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Britanska ambasada u Sarajevu je u stalnom kontaktu sa Ministarstvom sigurnosti i drugim relevantnim institucijama Bosne i Hercegovine kako bi se osigurala hitna isporuka pomoći, pružanje podrške i spašavanje, saopćeno je.

Izvor: www.radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: