Objavljeno: 19.02.2017 u 10:04 | Nogomet, Sport | Komentara:

Ronaldo bolesnim driblingom ponizio čuvara: Posle ovoga Lopez slobodno može u penziju (VIDEO)

Izveo je čuvenu Ronaldinjovu fintu još bolje nego as iz Brazila, a društvene mreže su se usijale.

Publika na Santjago Bernabeu mogla je da uživa u pobjedi svoje ekipe protiv Espanjola od 2:0. Obradovao ih je i uspešan povratak Gereta Bejla na teren poslije pauze zbog povrede, ali ih je u pravi trans bacio Kristijano Ronaldo.

Glavna zvezda Reala nije imala priiliku da se upiše u listu strelaca, niti da asistira (za to je zadužen bio Isko na ovom meču), ali je izveo potez meča. U pitanju je bio dribling kojim je poniziro direktnog čuvara Davida Lopeza.

Dribling je izveo po ugledu na Ronaldinja, koji je prvi na fudbalski teren doneo ovakav vid finte, gdje istom nogom pomjeri loptu u stranu, a zatim zavrne stopalo i prebaci loptu na u suprotnom pravcu.

Ronaldo je čak možda i bolje izveo dribling, jer je loptu proturio čuvaru kroz noge.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: