Objavljeno: 27.02.2017 u 9:14 | Nogomet, Sport, Video | Komentara:

Kakva borba za život golmana na terenu: Spasio ga je protivnički igrač, heroj o kojem cijeli svijet priča! (VIDEO)

Na fudbalskoj utakmici u Češkoj između ekima Bohemians 1905 i Slovačkog (0:0) sprečena je tragedija zahvaljujući brzoj reakciji jednog igrača.

Golman Slovačkog Marin Berkovec se prilikom intervencije sudario sa svojim defanzivcem Danijelom Krhom.

Nekoliko trenutaka kasnije, 28-godišnji golman je gubio svijest i počeo da zanosi, a to je primjetio igrač protivničkog tima Fransis Kone.

Nije čekao ni trenutak da se pozove medicinski tim, već je prišao Berkovecu, koji je pao, i izvadio mu jezik kako ga ne bi progutao i ugušio se.

Potom je golman prebačen u bolnicu, gde se oporavlja od posljedica sudara. Na Fejsbuku se zahvalio:

– Hoću da se zahvalim Fransisu Koneu što me je spasao i na njegovoj reakciji. Drago mi je da je sve dobro, i hvala ti još jednom!

Trener Slovačkog Mihal Kordula pohvalio je svog igrača zbog poteza.

– Rekli su mi iz Bohemiansa da je Fransis pomogao. Svaka mu čast. Tako igrači treba da se ponašaju jedni prema drugima – rekao je Kordula.

Mediji su potom izvestili da 26-godišnjem Koneu nije prvi put da na ovaj način bude u centru pažnje. Sam je rekao da je ovo bio četvrti put da je na isti način reagovao i spriječavao fudbalere na terenu da se uguše.

Inače, igrao je za klubove na Tajlandu, u Omanu, Portugaliji, Mađarskoj, Togou i Obali Slonovače.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: