Objavljeno: 29.05.2016 u 11:05 | Film, Showtime, Slike, TV | Komentara:

Sjećate se djevojčice iz filma ‘Ptice koje ne polete?’ Glumila je sa Batom, a danas izgleda ovako

Ljekari su maloj Vesni predvidjeli još samo godinu dana života. Teško oboljelu djevojčicu odvodi njen deda na planinu gdje je živio.

ivana-surdic (1)

Djevojčicu Vesnu igra Ivana Šurdić, koja je imala čast da glumi rame uz rame sa velikanom Batom Živojinovićem.

Ona danas studira arhitekturu na Univerzitetu u Firenci, a glumom se više ne bavi.

Ljekari su maloj Vesni predvidjeli još samo godinu dana života. Teško oboljelu djevojčicu odvodi njen deda na planinu gdje je živio.

Uživajući u pravoj prirodi, trčeći za divljim životinjama i Vesna je sklapala poznanstva. Deda Zdravko dobro je poznavao svijet šume i štitio ih je. Nakon tri mjeseca, roditelji odvode malu Vesnu u grad na kontrolni pregled.

ivana-surdic (2)

Vidjevši onako rumenu sa planine gdje je jela najzdraviju hranu, a i dobijene rezultate pregleda, konzilijum ljekara nije mogao da povjeruje da se radi o istoj djevojčici.

Na pitanje čime ju je deda sem lijekova još liječio odgovor Vesne bio je – prirodom!

ivana-surdic (3)

Međutim, u ovoj istinitoj priči sudbina se poigrala sa malom Vesnom…

Uloge u ovom filmu Petra Lalovića tumače Velimir Bata Živojinović, Ivana Šurdić, Neda Arnerić, Miodrag Krivokapić, Petar Kralj, Svetlana Ceca Bojković, Božiar Pavićević Longa.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: