Objavljeno: 29.05.2016 u 13:20 | Ostalo, Pouke i poučne priče, Slike | Komentara:

Dostavljao je picu po narudžbini, ali ono što je zatekao na vratima, gledaćete U NEVJERICI!

Ovaj mladi dostavljač pica mislio je da će ovo biti još jedan običan, radni dan. Sve dok nije stigao do kuće, u kojoj je živio otac sa svoje četvoro djece.

dostavljac-pizze (2)

“Nekoliko godina radima kao dostavljač, tak otplaćujem školarinu za fakultet. Viđao sam sve i svašta, ali ovako nešto nikad! “

“Svi ti nepotrebni izgovori da mi ljudi ne daju bakšiš zaista su doveli do brojnih nadrealnih situacija. Od tih, u sjećanju još uvijek imam jedno od najvažnijih, zastrašujućih iskustava koje sam doživio”

Jednog dana, morao sam da isporučim malu picu sa sirom do jedne trošne kuće na periferiji grada.

Vrata mi je otvorio jedan muškarac srednjih godina, koji nije mogao da sakrije stid jer nije bio u mogućnosti da mi da više od jednog dolara bakšiša (što je još uvijek više od mnogih drugih, imućnijih mušterija).

Tada sam kroz kuhinjska vrata vidio četvoro djece, koja su gladna sjedila za stolom.a tinejdžer čeka na stolu gladan. Sa strepnjom sam posmatrao tu šestročlanu porodicu, koja treba da podjeli jednu malu picu, jer više nisu mogli da priušte!

Ta slika mi se urezala u sjećanje!

Nakon toga, završio sam svoj radni dan, vratio se u piceriju i pripremio dvije velike pizze, par porcija piletine sa krompirićima i uzeo nekoliko flaša soka.

dostavljac-pizze (1)

Svratio sam ponovo do te porodice, i tamo zatekao čovjeka, još uvijek tužnog jer nije mogao da mi da bakšiš. Čak je i ponudio da plati hranu koju sam im upravo donijeo, ali ja sam to odbio!

Iako je znao da ono što je učinio nije značajno popravilo finansijsku situaciju porodice, ali se nada da je time svoj toj djeci dao dragocjenu lekciju da uvijek i svuda treba pomagati ljudima! Najgore je kada mislimo da malo možemo učiniti, pa stoga na kraju ne učinimo ništa!

Mislite o tome…

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: