Objavljeno: 21.09.2016 u 10:17 | Ljepotice, Showtime, Slike, TV | Komentara:

Najljepša Jugoslovenka iz reklame za Pipi u 53. je zgodnija i od Severine (FOTO)

Ana Saso je bila jedna od najljepših žena u Jugoslaviji, a poslije reklame za Pipi u kojoj je poput sirene istrčala iz mora u pripijenoj providnoj majici, mogla je da osvoji svijet. Umjesto toga je uletjala u nasilne veze i brakove i ostala da živi u Splitu.

ana-saso-pipi-krug

POBUNA MISICA

Izbor za Miss Jugoslаvije održan je u orgаnizаciji sаrаjevskog časopisа “As”. Tri dаnа prije održаvаnja izborа u Bаnjа Luci su se okupile 22 djevojke, potencijаlne kаndidatkinje zа titulu nаjljepše. Među njima je bila i Splićanka Anа Sаsso, za koju se unaprijed nagađalo da će pobjediti. U tome su joj nаjviše pomogli podrškа fotoreporterа, kаo i srednje i nаslovnа strаna beogrаdskog čаsopisа “Duga”.

Ostale ljepotice su tada digle pobunu jer nisu mogle da prihvаte da će Ana pobjediti. Napravile su peticiju kojom su zаhtjevаle dа se lijepа Splićаnkа diskvаlifikuje, jer je nаrušilа propozicije ovog takmičenja, koje gаrаntuje svim učesnicama da u borbu zа lentu kreću s istih pozicijа.

Ana jeste bila najljepša, ali su joj naslovne strane donijele publicitet kojim je ugrozila ostale djevojke. Na kraju je ipak proglašena za mis Jugoslаvije, a osim lente je dobila pet stаrih miliona dinara i dijаmаntski prsten iste vrijednosti. Na svjetskom izboru 1982. je dospjela u prvih 15.

POGREŠNI, A MOĆNI MUŠKARCI

Pošto je zvanično proglašena za najljepšu, po Splitu je postala poznata kao ženska pekarskog tajkuna Gusića, ali su bile poznatije svađe koje su se završavale tučama. Poslije jedne legendarnije svađe Ana je navodno završila viseći na palmi. Poslije te neuspešne veze, bila je kratko u vezi sa fudbalerom Igorom Štimcem, koji ju navodno takođe zlostavljao.

Ana je bila u braku i sa kraljem splitskog noćnog života Nenadom Bareom Teklićem. On je vozio prvi “porše” u Splitu, bio je u šemi s Doris Dragović i za tridesetak godina otvorio je desetak najboljih kafića i klubova u Dalmaciji. Poginuo je prije par godina u saobraćajnoj nesreći.

Pored manekenske karijere, dobila je i svjetsku filmsku ponudu, ali je kako se priča odbila jer nije htjela da se skine u toples.

Bila je u braku i sa Igorom Franceskijem. Ribar i pravnik je besramno varao i šetao mlade djevojke po centru Splita. Ostavila ga je, a dvije godine poslije razvoda Franceski je uhapšen jer su se u njegovom stanu djevojke iz jedne organizovane grupe prostituisale.

TIJELO

Ana u 53. godini ima tijelo na kom joj zavide mnogo mlađe djevojke. Kako je rekla redovno vježba, ali kada je ishrana u pitanju- jede sve.

- Veliki sam gurman, a ako ponekad pretjeram, sljedećih par dana sebi ponešto uskratim i tako održavam balans – rekla je ljepotica.

Sada je u vezi sa splitskim hirurgom Hrvojem Tomasovićem koji je bio pod istragom zbog sumnji da je uzimao mito od svojih pacijenata u KBC Split. Vezu su počeli 2005. a šest godina kasnije su se razišli, da bi potom nastavili da žive zajedno u njegovom stanu. On je bio kandidat za gradonačelnika Splita.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: