Objavljeno: 21.12.2017 u 17:48 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

Manekenka izgubila nogu zbog tampona, a uskoro će i drugu

Vratila se s ruba smrti i sada želi informirati sve o važnosti higijenskih proizvoda na žensko zdravlje i rizicima od njihovog korištenja. Zahtjeva od kompanija koje ih proizvode da istaknu koje kemikalije su proizvodima

manekenka-ostala-bez-nogu (1)

Manekenka Lauren Wasser (29) koja je 2012. izgubila desnu nogu zbog sindroma toksičnog šoka, uskoro će ostati i bez lijeve. Sindrom je uzrokovao tampon kojeg je nosila zbog mjesečnice. Lauren se vratila s ruba smrti i sada želi informirati sve o važnosti higijenskih proizvoda na žensko zdravlje i rizicima od njihovog korištenja. Zahtjeva od kompanija koje ih proizvode da istaknu koje kemikalije su proizvodima.

manekenka-ostala-bez-nogu (2)

Prvi simptomi koje je Wasser osjetila bili su nalik na gripu, da bi joj se stanje naglo pogoršalo. Dobila je infarkt i gangrenu u obje noge zbog čega su joj amputirali dio desne noge i lijevog stopala. Liječnici su joj tada savjetovali da joj amputiraju i lijevu nogu ispod koljena, no Lauren ju je pokušala spasiti.

manekenka-ostala-bez-nogu (3)

Sada na lijevom stopalu nema pete ni prste, ali ima čir koji je živa rana.

- Tijekom godina moje je tijelo proizvodilo puno kalcija zbog kojih mi rastu kosti na tom stopalu. Zbog toga je morala ići na zahvate struganja, no to nije trajno rješenje, prenosi Independent.

manekenka-ostala-bez-nogu (4)

- Za nekoliko mjeseci ostat ću i bez druge noge. Ne mogu to spriječiti – kazala je manekenka koja je unatoč nesreći uspjela nastaviti uspješnu karijeru modela.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: