Objavljeno: 12.07.2013 u 13:38 | Savjetnik | Komentara:

Tri prirodna sredstva protiv dosadnih komaraca

komarac1Ako vam nešto može pokvariti uživanje u ljetnoj večeri na otvorenom, onda su to dosadni komarci. No kako biste se zaštitili ne morate kupovati skupe repelente već se zaštitite na prirodan način. Donosimo 3 jednostavna recepta koja njeguju kožu, čine je mirisnom i tjeraju omražene ljetne napasnike.

Banana

Osim što je zdrava i držat će vas sitima banana je odlična za vašu kožu, a komarci je mrze. Bananu pojedite, a unutrašnjom stranom kore namažite dijelove ruku i nogu.

Lavanda

Miris lavande je prekrasan, a komarci ga jednostavno ne mogu podnijeti. U maslinovo, bademovo ili bebi ulje nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i namažite cijelo tijelo. Ulje će vašu kožu učiniti mekom i zaštićenom od ljetnih napasnika.

Limun ili limeta

Citrusi su kao stvoreni za ljeto. Prepuni su vitamina, savršen su dodatak osvježavajućem piću, ali i izvrsni su borci protiv komaraca te djeluju i protiv uboda. Odrežite krišku limuna, iscijedite je u piće ili je pocuclajte, a unutrašnjom stranom namažite dijelove na koje inače nanosite parfem. Namažite i mjesto uboda i neugodan svrbež će nestati.

Izvor: www.narodnilijek.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: