Objavljeno: 10.07.2017 u 12:24 | Facebook, IT / Tech, Ostalo | Komentara:

VIBER I FEJSBUK SU SUPER, ALI… Provjerite da li vas neko PRATI putem ovih aplikacija!

Viber jeste jedna od najpopularnijih aplikacija za pozive i poruke u cijelom svijetu, najviše zbog činjenice da ima toliko besplatnih mogućnosti. Međutim, istovremeno je i te kako podložna hakerskim udarima, baš kao i Facebook Messenger i WhatsApp platforma.

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Postoje mnogobrojni programi i aplikacije koji služe za špijuniranje razgovora. Namjenjene su prvobitno roditeljima koji žele da prate aktivnost djece, ali su, naravno, podložne zloupotrebama. Ovakve aplikacije nazivaju se SpyApps.

Neophodno je da budete oprezni i da provjeravate sve moguće znake koji mogu da govore o tome da vas neko prati.

Naime, ako vam se baterija mnogo brže prazni nego inače i ako se telefon sve više zagrijava, moguće je da vas neko prati. Takođe, ukoliko čujete neobične zvukove tokom razgovora ili primjetite da vam se mobilni internet troši brže – vrlo je moguće da vas neko prisluškuje i prati.

Najbolje bi bilo da instalirate neku od Anti Spy aplikacija, poput Anti Spy Mobile Free.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: